Dah terima Nombor Pin Google Adesense?

August 31, 2017

Assalamualaikum.
31 Ogos 2017. Ulangtahun  kemerdekaan negara kita Malaysia yang ke 60 tahun. Alhamdulillah. Cuti bersambung-sambungkan. Merdeka, hari raya Aidiladha, hari minggu. Cuti Sukan Sea 2017. Jumlahnya 5 hari! Ramai yang ambil kesempatan ni balik kampung, pergi bercuti. Tambah pula cuti sekolah kan. 

Alkisahnya, petang semalam Cik Rose dapat surat cinta dari Google Adsense. Hihi. Yeayyyyy!!!

Inilah dia :!


Terkejut mula-mula, sebab tak sangka akan dapat semalam. Maklumlah surat dari jauh kan. Alhamdulillah rezeki. Insyaallah akan terus positif menulis dari masa ke semasa. 



Thank you buat semua pembaca blog Cik Rose ni ya.

Oh ya, BLOGGER. 

Apa yang korang faham dengan Blogger ni? 
Apakah kritea-kritea seorang blogger? 
Adakah seseorang yang mempunyai blog dikira sebagai blogger tanpa mengambil kira hasil penulisannya?
Adakah cukup dengan meletakkan gambar dan sedikit penerangan sahaja? 
Atau hanya dengan 'kopipes' - copy paste, meletakkan beliau sebaris dengan blogger yang lain? 

Kita sendiri mempunyai pelbagai persepsi tentang blogger kan. Raikan perbezaan itu, usah merumitkan keadaan. 



Namun, kita sendiri harus menjaga standard penulisan kita. Janganlah setakat meletakkan kembali bulat-bulat ayat yang tertera pada sesebuah gambar tu. kemudian, terus 'publish'. Eh tak mau! 

Senang kerja korang kalau macam tu. 

Tak salah mencari info/artikel. Tapi, karanglah ayat sendiri dan kembangkan idea penulisan dengan cara yang tersendiri. 

You Might Also Like

3 comments

  1. tahniah! lepas ni boleh terus syok terima bayaran dari Google tiap2 bulan. Inilah realiti bukan fantasi..

    ReplyDelete
  2. Blogger, bagi saya penulis yang tulisannya memberi manafaat kepada masyarakat

    ReplyDelete
  3. Wahh tahniah. Saya belum cukup lagi ni.

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion