Kisah burung hantu, buaya, dan Ramadhan

June 17, 2017

Assalamualaikum. Selamat malam. Baru berkesempatan membuka blog dan mecoretkan sesuatu di sini. Alkisahnya malam tadi Cik Rose jadi burung hantu. Tak dapat tidur semalaman. Aduhai.. Tak pasti kenapa. Rasa mengantuk, mata tak nak lelap pula.. Penyudahnya sampai ke pagi cerah biji mata. 

Harapnya malam ni ok. Tak nak lagi jadi macam semalam. Esok kerja ni. Hikhik. 

Laut tenang, jangan disangka tiada buaya. Ade je buaya yang tengah 'stand by' nak terkam mangsanya. Jadi, hati -hatilah yer. Pandai-pandai bawa diri.


Tinggal seminggu lagi nak raya. Tapi, tahun ni lain sikit feel dia. tak macam tahun sebelum-sebelumnya Cik Rose mesti dengar lagu raya. Excited bukan main. Tahun ni feel dia slow sikit. Tak dengar pun lagu raya. 

Masih terkesan dengan pemergian orang-orang yang dikenali dan juga orang sekeliling dalam bulan Ramadhan ini.

Di kesempatan ini, marilah kita bacakan Al Fatihah dan ayat-ayat Al Quran buat mereka yang telah meninggal dunia.


You Might Also Like

5 comments

  1. buat supen je... ingatkan naper lah td

    ReplyDelete
  2. al-fatihah...
    ramadhan kali ni byk kisah sedih menyayat hati...

    ReplyDelete
  3. yes la cik rose.
    ramadhan kali ni, selain drpd dgr citer sedih dlm berita, di sekeliling aida sendiri, byk citer sedih. bab kematian la :(
    menyayat hati...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion